הרצאה מוקלטת בנושא
איך להכין ארוחות מהירות ובריאות – הרצאה מוקלטת
*הטקסט מנוסח בלשון נקבה מטעמי נוחות, אך פונה לכל המינים והמגדרים שרוצים להכין ולאכול ארוחות מגוונות, טעימות, זריזות ובריאות
רוצה לאכול בצורה מסודרת ובריאה, אבל לא מצליחה להתמיד?
קרקרים וחטיפים קורצים לך כשאת רעבה כי אין אוכל מוכן ואין לך כוח לעמוד ולבשל?
רוצה לתקתק ארוחות, מחפשת אוכל טעים ומהיר?
מחפשת השראה וגיוון בארוחות, כי מדי פעם נמאס לך מטוסט וחביתה, אבל אין לך זמן או חשק להשקיע במטבח כדי להכין תבשילים, או שאת לא ממש יודעת איך?
כדי להכין ארוחה בדקות, אנחנו רק צריכות לוודא שיש לנו בבית את המרכיבים הנכונים.
בהרצאה אני מסבירה איך לארגן את המטבח ומה להחזיק במזווה, במקרר ובמקפיא כדי להכין ארוחה תוך דקות, עם מינימום התעסקות, בלי להיות בשלנית.
רוצה לגלות איך להגיע לרגע של הרכבת הארוחה, כשהרכיבים המוכנים כבר נמצאים במטבח? אם את רוצה ליצור מגוון אופציות של ארוחות לבחור מהן ולהכין תוך דקות – הצטרפי אליי להרצאה.
בהרצאה נלמד מה הם השלבים לתכנון מראש של אכילה – כדי שנגיע לרגע שבו נרכיב את הארוחה כשכבר יש לנו בראש השראה ורעיונות לארוחה, ובבית את המצרכים כדי להכין אותה (ולא… זה לא אומר שנצטרך להשתעבד למטבח או ליומן בשביל זה)
נכיר דרכים לקיצור תהליכים במטבח והכנה מוקדמת של רכיבי מזון בריאים ומזינים, כך שנוכל לשלב אותם בקלות בכל ארוחה בלי מאמץ ובלי להשקיע זמן נוסף ברגע הרכבת הארוחה!
נדבר על המון אופציות ורעיונות לארוחות זריזות ונטולות מאמץ – ״איך לבשל בלי לבשל״ – גם למקרה שבו לא הכנו את רכיבים מראש. נכיר מוצרים שנמצאים בכל סופר שיעזרו לנו להכין ארוחות מהירות ובריאות.
כשאנחנו חושבות קצת קדימה ומתכננות מראש את אפשרויות הארוחות שלנו, יש לנו אפשרות לבחור באוכל יותר מזין ובריא לנו (במקום לנשנש חטיפים זמינים מתוך רעב), אנחנו חוסכות כסף בקניות, נמנעות מלזרוק אוכל, והכי חשוב – נשארות שבעות ואנרגטיות.
במיוחד בתקופה הזו שבה אנחנו מבלים יותר בבית ולא במסגרות, נידרש ליצירתיות כדי להאכיל את כל בני הבית באופן מגוון ולא משעמם, ואולי גם נעדיף להוציא פחות כסף על אוכל מאשר בדרך כלל. אכילה מסודרת עוזרת לשמור על שגרה ונותנת עוגנים לאורך היום.
לכן, לזמן מוגבל, אני משתפת את ההרצאה הזו בחינם! כדי לעזור לכולנו להתמודד עם התקופה הזו טוב יותר, ליצור לעצמנו שגרה ועוגנים ביום-יום, ולשמור על הבריאות, דרך זה שנזין את הגוף באכילה מסודרת.
כדי לקבל את הקלטת ההרצאה, צריך רק להירשם בטופס למטה, כדי שתקבלו למייל את הקישור לצפיה בהרצאה.
רוצה להצטרף להרצאה וללמוד איך להכין ארוחות מהירות ובריאות?
בתאריך 28.7.20 קיימתי את ההרצאה באופן מקוון, ואני משתפת את ההקלטה שלה בחינם לזמן מוגבל, כדי לעזור לכולנו להתמודד עם התקופה הזו טוב יותר, ליצור לעצמנו שגרה ועוגנים ביום-יום, ולשמור על הבריאות.
כדי לקבל את הקלטת ההרצאה, צריך רק להירשם בטופס – בחינם – כדי לקבל אל המייל מיידית את הקישור לצפיה בהרצאה.
הרשמה לקבלת הקלטת ההרצאה
מי המרצה?
ג׳סיקה ברזילאי לנד, נטורופתית והרבליסטית קלינית. מאמינה שמטרתה של תזונה כשמה כן היא — להזין את הגוף והנפש, ושהנאה לא מתנגשת עם בריאות. בקליניקה ״נטורופתיה ממוקדת בתבונה״ בראש העין (כרגע, באופן מקוון) אני מטפלת בעיקר בנשים שסובלות מהפרעות מחזור ותחושות מתח, אי שקט וחוסר אנרגיה בהתנהלות היומיומית שלהן. במפגשים אני עוזרת להתאים הרגלים תזונתיים ואחרים ומשלבת טיפול צמחי ותרגול טכניקות הרגעה, תוך עידוד הקשבה לצרכים ובקשות של הגוף והנפש.
כותבת ועורכת תוכן מקצועי בתחום צמחי המרפא; מרצה ומנחה במגמות ללימודי צמחי מרפא אינטגרטיביים ונטורופתיה במכללת קמפוס ברושים, השייכת למועדון הספורט של אוניברסיטת תל אביב.
מייסדת ומנהלת קבוצת הפייסבוק ״מה נאכל השבוע?״ לשיתוף, התייעצויות ועידוד השראה לתכנון ארוחות כחלק מהשגרה.
רגע, עוד כמה שאלות
-
כמה זמן לוקח לך להכין ארוחה טעימה? שעה? חצי שעה? רבע שעה?
תעצרי לחשוב רגע, מה זה שלוקח זמן בהכנת הארוחה? להכין את המרכיבים. לקצוץ ירקות, לבשל את הרכיבים השונים. איך זה שכשאת מתיישבת במסעדה ומזמינה מנה, היא מגיעה אלייך בתוך כמה דקות? זה כי הרכיבים מוכנים מראש, לפחות חלקית, ומה שנשאר זה לערבב ביניהם ולחמם.
הסוד הוא להגיע לרגע הזה כשהעבודה כבר התבצעה מראש, והרכיבים לארוחה כבר מוכנים להרכבה. כדי שיהיו לנו רכיבים מוכנים לארוחה שאפשר להרכיב בדקות, אנחנו צריכות להחליט ולדעת מראש מה נאכל — במהלך השבוע או לפחות בימים הקרובים. ככה אנחנו יכולות לוודא שהרכיבים שאנחנו צריכות כדי להכין את הארוחות שלנו נמצאים בבית, לתכנן את הקניות לפי זה ולמנוע בזבוז של מרכיבים או חסרים בזמן אמת.
זה אגב, ממש לא אומר שאנחנו צריכות להיות אלו שקוצצות ומבשלות את כל הרכיבים מראש — כי יש המון טריקים כדי לחסוך זמן ולדלג על הכנות מקדימות בעצמך.
את כל השלבים האלו אני מסבירה ומלמדת בהרצאה. -
חשוב לציין – זו לא סדנת בישול. בהרצאה נציע מגוון רעיונות ונתרגל את התכנון של שלבי הכנת הארוחות ולא את הכנת הארוחה בפועל. עם זאת, בהרצאה תגלי שאת ממש לא צריכה להיות בשלנית כדי להיות מסוגלת להרכיב לעצמך ארוחות מזינות וטעימות בצ׳יק.
-
-
התכנון מראש נועד כדי לוודא שהארוחה שאת רוצה לאכול תהיה לך זמינה לך כשאת כבר רעבה. גם כשאת קונה אוכל, את מחליטה מה וכמה את קונה, וכדי לעשות את זה את צריכה לחשב כמויות ולתזמן אותה כדי שלא תישארי עם מחסור או עם עודף שיגרום לך לזרוק אוכל. גם כשמישהו אחר מבשל, עדיין צריך להחליט מה בני הבית אוכלים ומתי. ההרצאה היא לא סדנת בישול. אנחנו מדברות בראש ובראשונה על איך לבנות את מסגרת האכילה שלנו בהתחשב באילוצים יומיומיים, איך לתכנן את המבנה וגם את התוכן של הארוחות שלנו; גם איך להכניס לתזונה היומיומית שלנו מאכלים שאנחנו רוצות לאכול יותר והיום לא נמצאים בשגרה. תכנון ארוחות לא אומר בהכרח שאת מכינה לעצמך את האוכל, להיפך – חלק מהפתרונות כדי ליצור שגרת אכילה בריאה נשענים על האפשרויות לרכישה של מוצרים מוכנים והאצלה של הבישולים לאחרים. יש עוד אכילה וארוחות מחוץ למסגרות היומיומיות.
-
לחיות בתוך הרגע זה הדבר הכי נכון ובריא בעולם. תכנון מראש רק אומר שברגע האמת, כשאת מקבלת את ההחלטה מה לאכול בפועל, יש לך יותר אופציות לבחור מביניהן – כי כבר העלית עם עצמך מחשבות בזמן רגוע יותר (שאת לא רעבה בו). זה אומר שבלי להוסיף שום מאמץ להתנהלות הרגילה שלך, דאגת מראש שיהיו לך זמינים את הרכיבים שאת צריכה כדי להכין אופציות שונות שחשבת עליהן מראש. בזכות זה, את לא תקועה רק עם הקיים בכאן ועכשיו, ככה שלהיפך – יש לך אפשרות להיות יותר ספונטנית, כי יותר אפשרויות פתוחות בפנייך.
תכנון ארוחה גם ממש לא חייב להיות עניין קפדני או גוזל זמן, אלא תשומת לב של כמה דקות מחשבה וכמה פעולות פשוטות וקצרות שפשוט משדרגות לך את ההתנהלות היומיומית.